woensdag 16 januari 2013

Gezonde voeding veranderde mijn leven!


Mijn man heeft mij gevraagd of ik wilde schrijven op het blog van Business Healt Service. Ik vindt het hartstikke leuk om mijn ervaringen te mogen delen met andere mensen. Want wat voor mij gezonde voeding betekend en betekend heeft kan ik iedereen aanraden die meer uit hun leven willen halen betreffende hun gezondheid!

Ik zal mij zelf eerst even voorstellen.
Ik ben Monique Bijl-van der Linden .
Ik ben geboren op 28 april 1967 te Heerjansdam.

7 April 1989 ben ik  getrouwd met Pieter Bijl en sinds 1994 ben ik  moeder van een prachtige dochter Lobke Bijl. Mijn man had een familie bedrijf in de Horeca en de Scheepvaart.
Toen wij gingen trouwen kwamen wij boven de zaak te wonen en vanzelfsprekend ging ik mee werken in het familie bedrijf. Zoals in elk bedrijf ging dat met ups en downs, maar we hadden een goede boterham. Totdat het noodlot toe sloeg op vrijdag 7 juni 2000. Deze dag veranderde heel mijn leven, wat ik toen oorspronkelijk niet meteen door had. We hadden een paard voor mijn dochter en mij, en voor dat het die vrijdagavond heel druk zou worden, zou ik nog een uurtje gaan paardrijden. Maar een moment niet goed in balans, viel ik uit het zadel en brak mijn rug.  Na vijf dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, mocht ik dan eindelijk weer naar huis.
Er kwam een bed in onze woonkamer en vanaf dat moment was ik een lopende patiënt. Als je het lopen kon noemen. Over ons bijzondere paard Anouk en mijn leven heb ik een boek geschreven. De titel luidt als volgt: Gewoon Monique! Het paard met een bijzondere boodschap.

Ik had enorm veel pijn en na een aantal weken ging ik op het advies van mijn arts uit het ziekenhuis naar het revalidatie zwemmen. Met een wetbelt om in het water en dan maar een beetje spartelen met je benen om je spieren soepel te houden.

Na enkele weken moest ik naar een fysiotherapeut, totdat ook hij niets meer voor mij kon doen. Daarna op advies van mijn arts moest ik naar mensendieck therapie op mijn houding optimaal te maken. Totdat ook zij geen nieuw advies meer had en ik bij haar klaar was.
In de periode van fysio- en mensendieck therapie ging ik drie maal in de week onder begeleiding naar het zwembad en drie maal in de week naar de sportschool onder begeleiding. Ik zou en moest voor mijzelf beter worden. Maar wat ik ook deed ik bleef enorm veel pijn houden en ook mijn lichaam was telkens uitgeput.
Daarna kwam ik bij een osteopaat terecht. Stukje bij beetje werden mijn spieren weer sterk maar mijn lichaam  bleef veel pijn houden. Bij verschillende andere therapieën geweest en verschillende voedingssuppletie gegeten, maar daar had ik allemaal ook weer een klein beetje baat bij.

Als ik tegen mijn arts over deze mensen praatte vond hij deze mensen maar kwakzalvers en ik moest maar niet teveel in dit circuit verzeild raken adviseerde hij mij.Ook bij mijn toenmalige huisarts had het niet zo op deze mensen. Dit maakte mij boos maar ook heel verdrietig, want waarom werkte zij niet veel meer samen met andere therapeuten zeker in mijn ogen ook in het alternatieve circuit.

In het ziekenhuis dachten ze dat de pijn tussen mijn oren zat. Maar één ding wist ik zelf zeker dat dit niet het geval was! Ik wilde maar één ding en dat was beter worden. Ik was net 33 jaar oud, had een eigen zaak, een kind om voor te zorgen, dus ik wilde gezond zijn net als vele andere mensen.

Op zoek naar een gezond lichaam.
Ik ging op zoek want ik wilde een gezond lichaam hebben, wat artsen of mensen in mijn naaste omgeving ook zeiden. Ik kwam in contact met Anneke Voorhorst een energetische therapeut en dat was mijn laatste reddingsvlot. Maar zei zij na 10 minuten ik kan je niet verder helpen, maar je moet naar een osteopaat. Ik vertelde haar dat ik al bij een osteopaat had gelopen, maar zij vertelde mij dat er veel meer mis was met mijn lichaam dan dat artsen gezien hadden. Volgens haar hadden ze mij veel te lang met mijn problemen laten rondlopen. Hierdoor had ik iedere dag heel veel pijn. Pijn is om gek van te worden en het kost een mensenlichaam ontzettend veel energie.

Door weer 1,5 jaar ruim bij een andere osteopaat Frank de Bakker in Zeeuws Vlaanderen te hebben gelopen en mijn man en ik in contact kwamen met bijzondere goede voedingsupplementen heb ik een totaal ander leven gekregen.

Rugpatiënt zal ik altijd wel blijven ook al hoop ik van niet. Daarna heb ik een ruim twee jaar samen met mijn man bij een coach gelopen om daadwerkelijk een andere richting op te gaan.
Maar één ding weet ik zeker, ik gun niemand de reis die ik heb moeten lopen, ook al heb ik veel plezier en goede gesprekken gehad bij artsen en therapeuten. Allemaal hadden ze het beste met mij voor, alleen heel jammer dat ze in mijn ogen vaak net niet de juiste sleutel hadden voor het slot dat Monique heet!

Ik zou graag willen zien dat wat in de zorg meer met elkaar zouden gaan samen werken.
Een optimale gezondheid bereikt men door samenwerken voor resultaat!

Door dit hele gebeuren hebben we het restaurant dicht gedaan, verbouwt tot 5 appartementen en een woonhuis voor de recreatieve branche. Na 1,5 jaar hebben wij het verkocht en nu hebben wij als gezin een totaal ander leven gekregen. Ik ben er achter gekomen dat door mijn vorige drukke leven en de helse pijn mijn lichaam totaal uitgeput was.

Ik heb in oktober 2006  Spectracel (bloedonderzoek) laten doen in Amerika. Hierbij keken ze naar het aantal vitaminen en mineralen wat er nog in mijn lichaam zat. Dit was minder als 40% en moest minimaal 75% zijn. Door onze voedingsupplementen en alle therapieën ben ik weer de oude krachtige Monique van vroeger met een heel nieuw jasje van binnen en buiten.

Ik hoop dat veel mensen in 2013 gaan in zien, dat niet alle vitaminen en mineralen meer in hun dagelijkse voeding zit. Ik wist het jaren geleden ook niet en ik geloofde daar in eerste instantie ook helemaal niets van. Ik had nooit gerookt, nooit alcohol gedronken maar wel gesport en hard gewerkt. Maar Hippcrates vertelde eens: Let food be the medicine, the medicines hall be thy food.

Dit alles heb ik zelf aan mijn eigen lijf ondervonden. We geven vaak onze huisdieren de beste voeding die er is, kijk maar eens op een zak dierenvoer wat voor ingrediënten dat voer allemaal bezit. Voor ons zelf vinden wij vaak dat we al goed eten, we eten tenslotte toch uit de schijf van vijf? Meestal zitten er in hondenbrokken en paardenbrokken meer uitgebalanceerde voeding dan wat wij voor ons zelf op tafel!

Lieve mensen laat mijn reis niet voor niets geweest zijn!
Laten we leren van elkaars fouten, en laten we de goede dingen door vertellen.
Dan alleen zouden de mensen op de wereld steeds een beetje gezonder worden.

Veel liefs van:
Monique Bijl-van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten